Emmeloord Algemeen: 0527630170
Emmeloord Verkoop: 0527630177
Zwolle Algemeen: 0384674540
Zwolle Verkoop: 0384674544
Sluiten

ZOMERBANDEN OF WINTERBANDEN WISSELEN


 
BANDENWISSEL

 

KWALITEIT ZIT IN ELK DETAIL

Professioneel onderhoud voor uw Nissan

Voorkom onveilige situaties en laat uw zomer- of winterbanden tijdig vervangen door de monteurs van Aben en van de Schelde.

 


REPARATIE EN ONDERHOUD BIJ ABEN EN VAN DE SCHELDE

ZOMERBANDEN OF WINTERBANDEN WISSELEN


Om grip op de weg te garanderen, is een goed bandenprofiel essentieel. Door slijtage en verschillende weersomstandigheden kan deze grip snel afnemen. Voorkom onveilige situaties en laat uw zomer- of winterbanden tijdig vervangen door de monteurs van Aben en van de Schelde.

 

Tijd om uw banden te wisselen

In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte van uw banden minimaal 1,6 mm dient te bedragen. Zo niet, dan loopt u het risico op een afkeuring van de APK en een mogelijke boete. Bij nieuwe zomerbanden is de gemiddelde profieldiepte ongeveer 7,5 mm. Voor uw veiligheid adviseren wij uw zomerbanden te vervangen wanneer de profieldiepte minder dan 2 mm is. Nieuwe winterbanden daarentegen hebben vaak een profieldiepte van 9 mm. Zodra de profieldiepte 4 mm of minder bedraagt, wordt het tijd de winterbanden te wisselen.

 

Verschillende weeromstandigheden, verschillende banden

Verschillende weersomstandigheden stellen verschillende eisen aan de banden van uw auto. Om in alle omstandigheden verzekerd te zijn van grip op het wegdek, worden zomer- en winterbanden gemaakt van verschillende rubbersamenstellingen. Door het verschil in rubbersamenstelling zijn winterbanden geschikt om goed te presteren bij temperaturen lager dan zeven graden. Zomerbanden daarentegen zijn gemaakt voor temperaturen boven de zeven graden.

 

Bandenslijtage

Het belang van banden wisselen wordt duidelijk wanneer een auto het hele jaar op hetzelfde type banden rijdt. Hierdoor wordt namelijk extra slijtage veroorzaakt. Wanneer u in de zomer op winterbanden doorrijdt, slijt het rubber sneller door de hogere temperaturen. Tijdens de wintermaanden raken zomerbanden sneller versleten door verharding van het rubber. Dit zorgt voor minder grip, meer kans op glijpartijen en daardoor voor meer slijtage.

 

Rijd veilig, wissel tijdig

Om veilige kilometers te maken tijdens de zomer- en wintermaanden is het van belang uw banden tijdig te laten wisselen. Maak daarom bij Aben en van de Schelde gemakkelijk online een werkplaatsafspraak voor een bandenwissel.

 

  • ✔ Snelle service

  • ✔ Nissan expert

  • Transparantie in kosten

  • ✔ Vakbekwaam

  • ✔ Hoge kwaliteitsnormen

  • ✔ Orginele Nissan onderdelen

 


ZET DE VOLGENDE STAP