Emmeloord Algemeen: 0527630170
Emmeloord Verkoop: 0527630177
Zwolle Algemeen: 0384674540
Zwolle Verkoop: 0384674544
Sluiten

REMBLOKKEN OF REMSCHIJVEN VERVANGEN


 
REMBLOKKEN / SCHIJVEN

VERVANGEN

 

KWALITEIT ZIT IN ELK DETAIL

Professioneel onderhoud voor uw Nissan

Defecte remmen zijn niet alleen een gevaar voor uzelf, maar ook voor anderen. Laat daarom uw remblokken en -schijven tijdig controleren en zo nodig vervangen door de monteurs van Aben en van de Schelde.

 


REPARATIE EN ONDERHOUD BIJ ABEN EN VAN DE SCHELDE

REMBLOKKEN OF REMSCHIJVEN VERVANGEN


Defecte remmen zijn niet alleen een gevaar voor uzelf, maar ook voor anderen. Laat daarom uw remblokken en -schijven tijdig controleren en zo nodig vervangen door de monteurs van Aben en van de Schelde.

 

Hoe werkt een remblok en remschijf?

Wanneer u het rempedaal intrapt wordt een zuiger in de hoofdremcilinder verplaatst. Deze zuiger drukt vervolgens druk op de remvloeistof in de remleidingen. De druk die ontstaat wordt voorgebracht naar een wielremcilinder. Daarin drukken de zuigers de remblokken uiteindelijk tegen de remschijven aan. Hierdoor ontstaat er wrijving en remkracht. Door de wrijving krijgen uw remmen naar verloop van tijd te maken met slijtage.

 

Hoe herken ik slechte remmen?

Sommige auto’s hebben een waarschuwingslampje op het dashboard dat gaat branden wanneer er iets mis is met uw remmen. Naast dit lampje kan het ook voorkomen dat een schurend of piepend geluid optreed tijdens het remmen. Vaak is dit een teken van versleten remvoeringen en/of remblokken. Ook het rempedaal kan een aanwijzing zijn voor defecte remmen. Dit is het geval wanneer u harder moet trappen dan normaal.

 

Wat wordt er gecontroleerd?

Wanneer uw remmen tekenen tonen van slijtage is het tijd om uw remsysteem te laten controleren door de monteurs van Aben en van de Schelde. Onze monteurs besteden aandacht aan alle onderdelen van uw remmen. Zo wordt gekeken of de remvloeistof en de bijbehorende remslangen geen barstjes of lekkage vertonen. Verder worden de remcilinders en remzadels zorgvuldig gecheckt. En als het nodig is, worden uw remblokken of remschijven direct vervangen.

 

Afspraak maken?

Voorkom ongemak en laat uw remblokken of –schijven op tijd vervangen. Maak online een werkplaatsafspraak of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

  • ✔ Snelle service

  • ✔ Nissan expert

  • Transparantie in kosten

  • ✔ Vakbekwaam

  • ✔ Hoge kwaliteitsnormen

  • ✔ Orginele Nissan onderdelen

 


ZET DE VOLGENDE STAP