Aben en van de Schelde
Emmeloord: 0527-630 170
Zwolle: 038-467 4540
Close

____

OLIE EN OLIEFILTER VERVANGEN

 

Motorolie zorgt ervoor dat uw auto onder alle omstandigheden de beste prestaties levert. Wanneer er vervuilde of te weinig motorolie in uw auto zit, kunnen de prestaties achteruit gaan. In het ergste geval kan uw motor zelfs schade oplopen. Laat daarom uw motorolie en oliefilter periodiek controleren en vervangen door de monteurs van Aben en van de Schelde.

 

De functie van motorolie

Motorolie heeft een aantal belangrijke functies rondom de werking van de motor. De olie is namelijk essentieel voor de smering, brandstofverbruik en de koeling van de motor. Daarnaast wordt rondzwevend vuil, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes, opgenomen door motorolie. Hierdoor wordt de olie echter minder zuiver en gaat de kwaliteit van de smering achteruit.

 

De juiste soort olie

Elke auto is verschillend. Daarom heeft elk auto behoefte aan een ander type motorolie. Een belangrijke factor is de leeftijd van uw auto. Afhankelijk van de leeftijd wordt vaak bepaald of uw auto synthetische of minerale olie nodig heeft. Daarnaast bestaan er veel verschillen in de kwaliteit van motorolie. Hoewel goede motorolie vaak duurder is, betaalt deze investering zich terug in de vorm van minder slijtage, minder reparaties en minder brandstofverbruik.

 

Oliepeil controle

Het controleren van het motorolieniveau is niet ingewikkeld. Bij de meeste auto’s vindt u onder de motorkap een peilstok met daarop een minimum en maximum. Zit de olie tussen het minimum en maximum in? Dan is het oliepeil in orde. Wanneer u dit controleert, zorg er dan voor dat de motor te allen tijde is afgekoeld en de auto vlak staat. Voor meer advies over de juiste motorolie of een volledige vervanging van olie en filter kunt u bij ons terecht.

 

Aben en van de Schelde

Om uw auto constant soepel te laten lopen, raden wij u aan uw motorolie periodiek te laten controleren. Maak daarom eenvoudig werkplaatsafspraak en laat onze deskundige monteurs uw oliepeil weer op orde brengen. 


Werkplaatsafspraak maken