Aben en van de Schelde
Emmeloord: 0527-630 170
Zwolle: 038-467 4540
Close

____

KOPPELING/VERSNELLINGSBAK VERVANGEN


Door slijtage zult u uw koppeling of versnellingsbak naar verloop van tijd moeten laten vervangen. Maak daarom een afspraak bij Aben en van de Schelde voor het vervangen van uw koppeling of versnellingsbak. Onze gerenommeerde monteurs staan voor u klaar om u weer veilig op weg te helpen.

 

Waarom moet de koppeling/versnellingsbak vervangen worden? 

De koppeling is een belangrijk onderdeel van uw auto. Het verbindt de motor met de versnellingsbak, waardoor er vermogen op de wielen over kan worden gebracht. Zowel de koppeling als de versnellingsbak slijt door gebruik. Deze slijtage is niet alleen slecht voor de genoemde onderdelen, maar ook voor andere. Om extra reparaties en onderhoud te voorkomen, is het verstandig om uw koppeling of versnellingsbak tijdig te laten vervangen.

 

Hoe weet ik wanneer de koppeling/versnellingsbak vervangen moet worden?

Er zijn een aantal zaken waaraan u een versleten koppeling of versnellingsbak kunt herkennen. Wanneer de auto tijdens het optrekken of gas geven veel toeren maakt maar niet vooruitkomt, is uw koppeling of versnellingsbak hoogstwaarschijnlijk versleten. Ook wanneer het schakelen stroef verloopt of de werking van het koppelingspedaal hoger komt te liggen, is er in veel gevallen sprake van slijtage.

 

Wat kan ik zelf doen tegen slijtage?

Uw rijgedrag is van grote invloed op de levensduur van de koppeling en de versnellingsbak. Zo zijn korte afstanden, stadsverkeer en rijden met een caravan niet bevorderlijk voor de levensduur van deze onderdelen. Door zo weinig mogelijk te schakelen gaat de koppeling en de versnellingsbak langer mee.

 

De monteurs van Aben en van de Schelde helpen u graag

Is uw koppeling of versnellingsbak versleten? Neem geen risico’s en laat deze onderdelen tijdig vervangen door onze monteurs. Maak gemakkelijk online een werkplaatsafspraak en ga veilig op weg.

 

Werkplaatsafspraak maken