Emmeloord Algemeen: 0527630170
Emmeloord Verkoop: 0527630177
Zwolle Algemeen: 0384674540
Zwolle Verkoop: 0384674544
Sluiten

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN


 
DISTRIBUTIERIEM

VERVANGEN

 

KWALITEIT ZIT IN ELK DETAIL

Professioneel onderhoud voor uw Nissan

Laat uw distributieriem tijdig vervangen om te voorkomen dat u stil komt te staan.

 


REPARATIE EN ONDERHOUD BIJ ABEN EN VAN DE SCHELDE

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN


Elke auto is voorzien van een distributieriem. Deze riem speelt een belangrijke rol in de aandrijving van de auto en bevat onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Laat uw distributieriem tijdig vervangen om te voorkomen dat u stil komt te staan. Bovendien bespaart u bij Aben en van de Schelde veel kosten.

 

Wat doet een distributieriem?

De distributieriem verbindt de krukas en de nokkenas met elkaar. Deze onderdelen bevinden zich in de motor en zorgen voor de ademhaling van de cilinders. Zodra de auto wordt gestart gaat de krukas draaien, waardoor de zuigers en cilinders op en neer gaan. Aan het andere eind van de riem is de nokkenas bevestigd. Deze as regelt de stand van de in- en uitlaatkleppen van de cilinder. Zonder een distributieriem werken beide assen niet en zal de motor dus niet lopen.

 

Motorschade

De distributieriem heeft het zwaar te verduren. De riem draait namelijk rond met het toerental van de motor en moet over een behoorlijke weerstand beschikken. Daarom is een distributieriem gemaakt van zeer sterk kunststof en versterkt met glasvezel. Hoewel hierdoor veel kracht over kan worden gebracht, zal de riem op den duur slijten. Als de riem breekt, stop de motor onmiddellijk en is de kans op motorschade aanzienlijk.

 

Onderhoud

Om zeker te zijn van een goedlopende motor is het belangrijk uw distributieriem tijdig te laten vervangen. Wanneer dit aan de orde is, wordt vastgesteld door de fabrikant van de auto. Vaak staat in het instructieboekje vermeld hoeveel kilometer en/of hoeveel jaren een distributieriem meegaat. Tot die tijd hoeft u zich geen zorgen te maken om de distributieriem, tenzij er plotseling rammelende geluiden uit de motor ontstaan.

 

Laat uw distributieriem vervangen

Maak gemakkelijk online een werkplaatsafspraakom uw distributie riem meteen te laten vervangen. Heeft u vragen over de distributieriem van uw auto of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of kom eens langs in een van onze showrooms. Autoschade heeft niet altijd direct invloed op uw veiligheid, maar wel op de uitstraling en de waarde van de auto. Onze gekwalificeerde monteurs hebben alle middelen in huis om uw schade snel en vakkundig te herstellen. Laat de monteurs van Aben en van de Schelde daarom uw schade herstellen. Zo betaalt u nooit teveel en laten we uw auto voordelig weer stralen.

 

  • ✔ Snelle service

  • ✔ Nissan expert

  • Transparantie in kosten

  • ✔ Vakbekwaam

  • ✔ Hoge kwaliteitsnormen

  • ✔ Orginele Nissan onderdelen

 


ZET DE VOLGENDE STAP