Emmeloord Algemeen: 0527630170
Emmeloord Verkoop: 0527630177
Zwolle Algemeen: 0384674540
Zwolle Verkoop: 0384674544
Sluiten

APK-KEURING


 
APK

 

KWALITEIT ZIT IN ELK DETAIL

Professioneel onderhoud voor uw Nissan

Met een APK-keuring voorkomt u mogelijke onveilige situaties en gaat u verantwoord de weg op.

 


REPARATIE EN ONDERHOUD BIJ ABEN EN VAN DE SCHELDE

APK-KEURING


Een APK-keuring is belangrijk en noodzakelijk. Niet alleen voor u en uw auto, maar ook voor uw medeweggebruikers. Zo voorkomt u mogelijke onveilige situaties en gaat u verantwoord de weg op. Laat uw auto daarom APK keuren bij Aben en van de Schelde.

 

Waarom APK?

Tijdens een APK wordt gekeken of uw auto veilig genoeg is om deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast wordt beoordeeld of uw auto voldoet aan de milieueisen. Deze keuring is wettelijk verplicht en daarom zeer belangrijk. Wanneer uw auto niet door de keuring komt of de APK-keuring is verlopen, loopt u het risico op een flinke boete. Bovendien dekken verzekeringsmaatschappijen geen autoschade die is opgelopen bij niet-APK gekeurde auto’s.

 

Wat houdt een APK in?

Bij de APK-keuring controleren wij onder meer de technische staat van uw auto. Hierbij wordt gekeken naar de werking van remmen, banden, schokdempers en wielophanging. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan minder voor de hand liggende onderdelen, zoals dashboardverlichting, de werking van de ruitensproeiers of de staat van de gordels. Om te bepalen of uw auto voldoet aan de gestelde milieueisen, wordt ook de CO2-uitstoot gecheckt (benzine) of een roetmeting (diesel) uitgevoerd. Indien uw auto afkeurpunten bevat, dan kunnen we die in de meeste gevallen meteen voor u verhelpen.

 

Wanneer moet mijn auto APK worden gekeurd?

Afhankelijk van de leeftijd en brandstof van uw auto, wordt bepaald wanneer en hoe vaak uw auto APK gekeurd moet worden. Auto’s die rijden op gas of diesel dienen doorgaans voor het eerst na 3 jaar gekeurd te worden en vervolgens jaarlijks. Voor auto’s met benzine- of elektromotor is dat voor het eerst na 4 jaar, dan na 6 jaar, dan na 8 jaar en daarna jaarlijks. U mag uw auto tot 2 maanden van tevoren laten keuren, met behoud van de originele APK-vervaldatum.

 

Gratis APK-keuring bij Aben en van de Schelde

Wanneer u de APK-keuring combineert met een onderhoudsbeurt nemen wij de kosten van de keuring voor onze rekening. Bovendien kunt u bij ons ook een voorkeuring aanvragen. Zo weet u zeker dat uw auto altijd zonder problemen door de keuring komt.

 

APK-keuring aanvragen

Is uw auto toe aan de APK-keuring? Maak dan eenvoudig online een werkplaatsafspraak om uw auto APK te laten keuren.

 

  • ✔ Snelle service

  • ✔ Nissan expert

  • Transparantie in kosten

  • ✔ Vakbekwaam

  • ✔ Hoge kwaliteitsnormen

  • ✔ Orginele Nissan onderdelen

 


ZET DE VOLGENDE STAP