Aben en van de Schelde
Emmeloord: 0527-630 170
Zwolle: 038-467 4540
Close

Airconditioning

Functie airconditioning
De airconditioning in uw auto blaast schone lucht naar binnen en voert ´oude´ lucht af. Daarbij zorgt de airconditioning voor koele 
of juist voor warme lucht. In voorjaar, herfst en winter voorkomt de airco dat uw ruiten beslaan. Ook helpt de airco bij het zuiveren van de lucht.


Aircocheck
Tijdens een aircocheck controleren onze erkend specialisten onder meer of uw airco nog voldoende koudemiddel heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Ook controleren zij de werking van belangrijke onderdelen als de condensor, verdamper en compressor. En natuurlijk de uitstroomtemperatuur en de staat van het stof- en pollenfilter.


Onderhoud airco
Een airco heeft geen onderhoudsinterval en een kapotte airco is geen APK-afkeurpunt. Maar een slecht werkende airco zorgt wel voor een hoger brandstofverbruik, onaangename luchtjes in de auto en allergische reacties. Reparatie kan bovendien hoge kosten met zich mee brengen. Allemaal te voorkomen met regelmatig onderhoud.


Aben en van de Schelde adviseert u dan ook om uw airco in ieder geval jaarlijks te laten controleren, en om de airco eens per 2 jaar opnieuw te laten vullen. Dit kan als onderdeel van een beurt of onderhoud, of met een speciale aircoservicebeurt. Daarnaast is het belangrijk dat u jaarlijks het interieurfilter laat vervangen. Airco Service Beurt € 65.- incl.

Airco onderhoud

Plan een afspraak!

Heeft u een vraag?

Contactgegevens